Rubriek: Europa

Europe

Delen Parijs onder water door hoge waterpeil Seine

Delen van Parijs staan onder water. Het waterpeil van de Seine is minstens 3,3 meter hoger dan normaal. Oorzaak: hevige regenval; de komende dagen worden nog meer regen verwacht. Vrijdag kan het waterpijl zijn gestegen tot 6.10 meter: even hoog als in juni 2016: toen stond het peil sinds een eeuw niet zo hoog en

Lees verder...

Storm houdt in meerdere landen Europa huis

De storm die Nederland vandaag in haar greep had, heeft ook huisgehouden in meerdere landen in Europa. In Duitsland zijn vier doden te betreuren en is het treinverkeer volledig stilgelegd. In België kwam een vrouw om het leven en waaide een deel van het dak van een skipiste. In Antwerpen is een aantal huizen ontruimd

Lees verder...

Duitsland zwaar getroffen door storm ‘Frederike’

De westerstorm die donderdag over Nederland raasde, heeft als ‘Frederike‘ in een groot deel van Duitsland huisgehouden met windstoten tot 130 kilometer per uur. Onze Oosterburen geven zware stormen een vrouwennaam mee. Eén persoon is om het leven gekomen: in Emmerich, bij de grens met Nederland.

Lees verder...

Duitsland: tientallen scholieren gewond door busongeluk

In Duitsland zijn dinsdag door een ernstig ongeluk met een schoolbus tientallen scholieren gewond geraakt. Tien van hen zijn er ernstig aan toe; vijf van hen lopen levensgevaar. In de plaats Eberbach, ten oosten van Mannheim in de deelstaat Baden-Württemberg, reed de bus tegen de muur van een huis.

Lees verder...

Antwerpen: twee doden door instorten gebouw

In Antwerpen is maandag aan het eind van de avond een gebouw op de Paardenmarkt na een explosie ingestort. Tenminste veertien mensen raakten gewond, van wie vijf ernstig en één in kritieke toestand. In de loop van de nacht vonden hulpdiensten twee dode personen.

Lees verder...

Excuses Catherine Deneuve aan slachtoffers seksueel geweld

Catherine Deneuve heeft haar excuses aangeboden aan alle slachtoffers van seksueel geweld die zich door haar manifest gekwetst voelden. Vorige week werd in Le Monde een manifest gepubliceerd dat door de Franse actrice en honderd Françaises uit de wereld van cultuur en wetenschap werd gesteund. Zij vonden dat de #MeToo-beweging was doorgeschoten.

Lees verder...

Russische bommenwerpers boven Noordzee onderschept

Boven de Noordzee zijn in het Nederlandse luchtruim twee Russische bommenwerpers onderschept door twee Belgische F-16′s. In het noordoosten van Nederland was een knal te hore, omdat de twee F-16′s door de geluidsbarrière gingen. België is op dit moment belast met het bewaken van het luchtruim in de hele Benelux.

Lees verder...

Waterstanden rivieren Duitsland stijgen alarmerend

De waterstand van rivieren in het westen van Duitsland stijgt alarmerend: door aanhoudende regen en smeltende sneeuw in de Alpen is de zogenaamde Pegel in rap tempo gestegen. In Keulen is het hoogwaterpeil al overschreden en zijn woensdag de eerste straten aan de over van de Rijn onder water gelopen. 

Lees verder...

Bom Duitse kerstmarkt bedoeld om postbdrijf af te persen

De bom die op de kerstmarkt in de Oost-Duitse stad Potzdam is gevonden, was bedoeld om het postbedrijf DHL af te persen. Het pakket werd afgelopen vrijdag gevonden en bleek zeker geen nepbom: bij ontploffing hd het tot ‘de zwaarste verwondingen’ kunnen leiden. De edplosievenopruimingsdienst heeft de bomlaten ontploffen.

Lees verder...

Herdenkingen slachtoffers aanslagen twee jaar geleden in Parijs

Parijs herdenkt vandaag de slachtoffers van terroristische aanslagen, precies twee jaar geleden. Daarbij vielen 130 doden. President Macron, de burgemeester van Parijs en vele anderen herdenken de slachtoffers die vielen bij voetbalstadion Stade de France, theater Bataclan en een aantal cafés in het centrum. De aanslagen van 13 november 2015 waren de ergste uit de recente

Lees verder...

Winter van de eeuw in aantocht? sommige Duitsers denken van wel!

De winter van de eeuw komt eraan. Dat denken een aantal weerkundigen in Duitsland en daarbuiten. Oorzaak: de aarde komt in een klimaatcyclus waarbij minder zonnestralen ons kunnen bereiken. Een paar weken nazomer in oktober wisten de tegenvallende zomer op te krikken, maar nu is het herfst en moeten we de warme jassen en laarzen

Lees verder...

9 november 1989: de muur van Berlijn valt

Op 9 november 1989 stond Berlijn op zijn kop en de hele wereld ademloos toe: de Berlijnse Muur, het symbool van de Koude Oorlog, was gevallen. Aan de horizon gloorde wereldvrede. Even maar, want een paar maanden later bedierf de eerste Golfoorlog de pret. Daarna volgde meer ellende, met 9/11 als dieptepunt: de aanslag op de Twin Towers in New York.

Lees verder...

Kleding-gigant Zara schendt nog steeds arbeidsrechten fabrieksmedewerkers

Fabrieksmedewerkers in Turkije hebben naar eigen zeggen al drie maanden geen loon ontvangen en naaiden wanhopige teksten in Zara-kleding, zoals: ‘Ik maakte dit kledingstuk dat u nu koopt, maar ik ben er niet voor betaald.’ Winkeliers van Zara in Istanbul ontdekten de teksten op de labels en zouden de kledingstukken uit de rekken hebben gehaald, aldus

Lees verder...

Rusland: Oktoberrevolutie honderd jaar geleden

Op dinsdag 7 november is het honderd jaar geleden dat in Rusland de Oktoberrevolutie begon. Daarbij namen de communisten de macht over. Na een burgeroorlog vormden ze in 1922 de Sovjet-Unie (USSR). Volgens de juliaanse kalender, die toen nog in Rusland werd gebruikt, vond de revolutie op 25 oktober plaats.

Lees verder...