Delen Parijs onder water door hoge waterpeil Seine

Delen van Parijs staan onder water. Het waterpeil van de Seine is minstens 3,3 meter hoger dan normaal. Oorzaak: hevige regenval; de komende dagen worden nog meer regen verwacht. Vrijdag kan het waterpijl zijn gestegen tot 6.10 meter: even hoog als in juni 2016: toen stond het peil sinds een eeuw niet zo hoog en moeten toeristische attracties worden gesloten.

In het Louvre moesten in allerijl schilderijen in veiligheid worden gebracht. Sommige metrostations zijn gesloten en veel rondvaartboten kunnen de rivier niet op omdat ze niet onder de bruggen door kunnen. Ook in het oosten van Frankrijk dreigen rivieren buiten hun oevers te treden door de vele regenval.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>