Rubriek: toerisme

Tourism, sightseeiing, tourists

Klimaatwijs op vakantie: doe de check

Veel mensen zoeken en boeken in deze periode hun vakantie. De vakantiekeuze maakt veel uit voor het klimaat. Milieu Centraal rekent met een nieuwe tool uit wat de klimaatimpact is van een vakantie én wat je kunt doen om de uitstoot te verlagen (bron: persbericht).

Lees verder...

Onbemand zeiljacht dobbert stuurloos voor kust Scheveningen

Een onbemand zeiljacht dobbert al een dag stuurloos in zee rond voor de kust ten westen van Scheveningen. Daarvoor waarschuwt de Kustwacht het scheepvaartverkeer. De Kustwacht heeft de zeiler zaterdag tijdens een reddingsactie van boord gehaald. De 63-jarige Canadees moest zijn schip onbemand achterlaten op zee. Update: het schip is maandagochtend gevonden op het strand

Lees verder...

Nederlandse man en Belgische vrouw door olifant vertrapt in Zambia

In wildpark Maramba River Lodge bij Livingstone in Zambia zijn een 64-jarige Nederlandse man en een 57-jarige Belgische vrouw door een olifant doodgetrapt. Volgens Zambiaanse media waren ze te dichtbij de olifant gekomen om het van dichtbij te fotograferen. Ze verbleven in de buurt van de Victoria Watervallen, bij de grens met Zimbabwe.

Lees verder...

Can’t Dutch this: Nederland voor het tweede jaar op rij de beste in Engelse taalkennis

Reeds voor de zevende keer publiceerde EF Education First vandaag een ranglijst van de beste non-native Engelssprekende landen ter wereld. De EF English Proficiency Index (EF EPI) laat zien dat Nederland qua Engelse taalvaardigheden dit jaar opnieuw bovenaan de lijst van tachtig onderzochte landen staat (bron: persbericht).

Lees verder...

New York Marathon: de supporter guide

Aankomende zondag is het weer zover, tienduizenden mensen van over de hele wereld reizen naar New York voor de jaarlijkse marathon. Voor velen is het rennen van een marathon een once in a lifetime experience en een parcour dwars door New York maakt zo’n dag helemaal onvergetelijk! Voor zo’n prestatie heb je de nodige support nodig, laat

Lees verder...

World Barista Kampioenschap 2017 in Seoul

Van 9 tot 12 november vindt het jaarlijkse World Barista Championship plaats in Seoul. Sinds de eerste editie in 2000 is het kampioenschap uitgegroeid tot hèt internationale barista-evenement van het jaar. Dit jaar komen de 60 beste internationale barista’s naar Seoul, in 2018 vindt het kampioenschap plaats in Amsterdam (bron: persbericht).

Lees verder...

Mega reclamebord Piccadilly Circus schittert weer

Een van de toeristische trekpleisters van Londen is met enorme lichtreclamebord op Piccadilly Circus. Jaarlijks passeren 100 miljoen mensen de reclameschermen. Het bord was negen maanden op zwart gezet, om een nieuw systeem te installeren. De zes individuele led-schermen zijn vervangen door met 800 vierkante meter het grootste led-scherm van Europa, met 11,6 miljoen led-lampjes. 

Lees verder...

70 breakers vestigen nieuw wereldrecord ‘windmills’ bij Kinderdijk

Vrijdag heeft een groep van 70 breakdancers een nieuw wereldrecord gevestigd door tegelijkertijd windmills uit te voeren. Deze breakdance move voerden ze uit op het water voor de oer-Hollandse monumentale molens van Werelderfgoed Kinderdijk. Het record is gezet in aanloop naar het WK Breakdance, de Red Bull BC One World Final, dat op 4 november voor het eerst

Lees verder...

Vulkaan houdt Bali al weken in rep en roer

De vulkaan Agung houdt het Indonesische eiland Bali al weken in rep en roer. Inmiddels zijn ruim 122.000 mensen uit een straal van 12 kilometer rond de berg geëvacueerd, maar ook op grotere afstand zoeken bewoners een veiliger heenkomen. Verspreid over het eiland zijn zo’n 400 opvangplekken voor evacués ingericht in sporthallen, overheidsgebouwen en kampementen.

Lees verder...

Berlijn Marathon: net geen nieuw wereldrecord

Zondag 24 september vond in Berlijn de 44e editie van de Berlin Marathon plaats. Na de val van de Muur in 1989 groeide de populariteit van de wedstrijd  gestaag. Internationaal staat de Duitse hoofdstad op de kaart als de snelste marathon ter wereld en nationaal als het grootste hardloopevenement van Duitsland.

Lees verder...

Vulkaan Agung op Bali dreigt uit te barsten

Vulkaan Agung op het Indonesische eiland Bali schudt en rommelt: de vulkanische activiteit is hoog en er zijn aanwijzingen dat er lava omhoog komt en voor aardschokken zorgt, aldus lokale autoriteiten. Uit voorzorg zijn circa zesduizend inwoners geëvacueerd uit dorpen rond de vulkaan.

Lees verder...

Ban Ki-moon nieuwe voorzitter ethische commissie IOC

Ban Ki-moon wordt de nieuwe voorzitter van de ethische commissie van het internationaal Olympisch Comité (IOC). Van 2007 tot en met 2016 was hij secretaris-generaal van De Verenigde Naties. De 73-jarige Zuid-Koreaan gaat de toewijzing van de Spelen aan Rio (2016) en Tokio (2020) onderzoeken.

Lees verder...

Olympische Spelen in 2024 naar Parijs, in 2028 naar Los Angeles

De Olympische Zomerspelen gaan in 2024 naar Parijs en in 2028 naar Los Angeles. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité tijdens het IOC-congres in Lima bekendgemaakt. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Spelen dat in één keer twee opeenvolgende gaststeden worden uitgekozen. Voor beide steden zijn het de derde Spelen: de Franse

Lees verder...