Kleding-gigant Zara schendt nog steeds arbeidsrechten fabrieksmedewerkers

Fabrieksmedewerkers in Turkije hebben naar eigen zeggen al drie maanden geen loon ontvangen en naaiden wanhopige teksten in Zara-kleding, zoals: ‘Ik maakte dit kledingstuk dat u nu koopt, maar ik ben er niet voor betaald.’ Winkeliers van Zara in Istanbul ontdekten de teksten op de labels en zouden de kledingstukken uit de rekken hebben gehaald, aldus diverse media.

Zara heeft al vaker boetes gekregen omdat de kledinggigant de arbeidsrechten schond. In naaiateliers in Brazilië werden veel werkdagen gemaakt zonder pauzes en werden medewerkers vaak te laat betaald. Ook Turkse medewerkers in kledingfabrieken krijgen aak te weinig loon om van te leven zin soms niet verzekerd via hun werkgever en maken veel overuren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>