Zware aardbeving Alaska – tsunami-waarschuwing ingetrokken

In de Amerikaanse staat Alaska heeft zich een zware aardbeving voorgedaan met een kracht van zeker 7,9 op de schall van Richter. Er waren tsunami-waarschuwingen afgegeven, maar die zijn na ongeveer drie uur weer ingetrokken. Wel is de kustbewoners op het hart gedrukt om alert te blijven.

Het epicentrum lag op 250 kilometer van de plaats Chinak, in de Golf van Alaska, op 25 kilometer diepte (aanvankelijk werd 10 kilometer gemeld). De tsunami-waarschuwing gold voor de hele westkust van de Verenigde Staten, delen van Alaska en van Canada.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>