Vulkaan Filipijnen staat op uitbarsten

@Erik Feenstra

Vulkaan Mayon in de Filipijnen staat op uitbarsten: de vulkaan stoot sinds een paar dagen as en lava uit. Lokale autoriteiten rekenen erop dat dit binnen een paar weken tot een paar dagen kan gebeuren. Tienduizenden mensen zijn geëvacueerd. De Mayon barstte in vijf eeuwen zeker vijftig keer uit en is daarmee is één van de actiefste vulkanen van Azië.

Mensen die binnen een straal van zes kilometer rond de berg wonen, moesten al weg; tussen de zes en acht kilometer krijgen mensen het advies te vertrekken, tot tien kilometer moeten bewoners zich alvast voorbereiden op evacuatie. De laatste keer dat Mayon actief was, was in 2014. Toen zijn duizenden mensen geëvacueerd. Ze mochten pas na drie maanden weer terugkeren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>