Rusland: ‘VS en Noord-Korea moeten hun toon matigen’

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov heeft in zijn toespraak voor de Algemene vergadering van de Verenigde Naties gezegd dat de Verenigde Staten en Noord-Korea ‘hun toon moeten matigen’. De twee’ heethoofden’ moeten stoppen met het over en weer uiten van ‘krijgszuchtige taal’. 

De uitwisseling van dreigementen vindt hij ‘verkeerd en onacceptabel’. Rusland vindt nog steeds dat een Russisch-Chinees voorstel uiteindelijk tot een diplomatieke oplossing van de crisis kan leiden. Rusland en China willen onderhandelingen: zij menen dat Noord-Korea ophoudt met kernproeven als de VS en Zuid-Korea ophouden met militaire oefeningen in de regio. Lavrov stelde voor dat een Europees land als bemiddelaar zou kunnen optreden.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rusland: ‘VS en Noord-Korea moeten hun toon matigen’

  1. goofball

    Klinkt mij als gezond verstand in de oren! het zijn inderdaad twee losgeslagen heethoodfen bij mekaar, mag ik ook voorstellen donald en kim gewoon tegenover mekaar in een boksring te zetten? internationale Tv live erop, en laat die twee zelf hun ovulatie-pijn op elkaar botvieren!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>