Duitsland zwaar getroffen door storm ‘Frederike’

De westerstorm die donderdag over Nederland raasde, heeft als ‘Frederike‘ in een groot deel van Duitsland huisgehouden met windstoten tot 130 kilometer per uur. Onze Oosterburen geven zware stormen een vrouwennaam mee. Eén persoon is om het leven gekomen: in Emmerich, bij de grens met Nederland.

Het sterkst getroffen is het westen van de deelstaat Nordrhein-Westfalen, het noorden van het Ruhrgebied en Münsterland. Net als in Nederland is in het heel Duitsland is het treinverkeer stilgelegd. Ook het vliegverkeer had zwaar te lijden. Net als Schiphol schrapte de luchthaven Keulen/Bonn alle vluchten. De terminal van het vliegveld van Paderborn moest worden ontruimd, omdat het dak het dreigde te begeven. Aan het eind van de middag zwakte de storm af.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>