VS en Israël stappen uit UNESCO

De Verenigde Staten bereidt zich voor om per 31 december 2018 uit de UNESCO te stappen, de VN-organisatie voor cultuur, onderwijs en wetenschap die onder meer verantwoordelijk is voor de Werelderfgoedlijst. Vandaag maakte Israël bekend het Amerikaanse voorbeeld te volgen. Reden zou zijn dat de organisatie in de ogen van beide landen teveel pro-Palestijnen is.

In de jaren ’80 stapte de VS ook al een keer uit de UNESCO, toen om verbeteringen af te dwingen. Die boycot duurde tot 2003. In 2011 staakte president Obama met betalingen toen de NUESCO de Palestijnen volwaardig lid maakte.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “VS en Israël stappen uit UNESCO

  1. Awi Cohen

    Als je volhoudt dat Jeruzalem geen band heeft met het Jodendom, zoals de Unesco doet onder druk van de islamitische landen, dan klopt er echt iets niet….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>