Rubriek: sociale toestand

Sicial affairs, poverty, human rights, poulation

Excuses Catherine Deneuve aan slachtoffers seksueel geweld

Catherine Deneuve heeft haar excuses aangeboden aan alle slachtoffers van seksueel geweld die zich door haar manifest gekwetst voelden. Vorige week werd in Le Monde een manifest gepubliceerd dat door de Franse actrice en honderd Françaises uit de wereld van cultuur en wetenschap werd gesteund. Zij vonden dat de #MeToo-beweging was doorgeschoten.

Lees verder...

Zuid-Afrikanen koelen woede op H&M-filialen

In Zuid-Afrika zijn meerdere winkels van H&M door woedende bewoners gesloopt in Johannesburg, Pretoria, Sanfton en East Rand. Reden: een foto op internet van een zwart jongetje met een ‘coolest monkey in the jungle’ trui. Kledingrekken en paspoppen moesten het ontgelden. 

Lees verder...

Hawaii: paniek door loos raket-alarm

Zaterdagochtend (lokale tijd) was er paniek onder de bevolking van Hawaii: Om 08.00 uur ontvingen zij een waarschuwing op hun telefoon voor een inkomende ballistische raket. Ook alle lokale tv-stations zendden het bericht uit. Ze kregen het advies onmiddellijk een schuilplaats op te zoeken, maar 37 minuten later bleek het vals alarm.

Lees verder...

Bom Duitse kerstmarkt bedoeld om postbdrijf af te persen

De bom die op de kerstmarkt in de Oost-Duitse stad Potzdam is gevonden, was bedoeld om het postbedrijf DHL af te persen. Het pakket werd afgelopen vrijdag gevonden en bleek zeker geen nepbom: bij ontploffing hd het tot ‘de zwaarste verwondingen’ kunnen leiden. De edplosievenopruimingsdienst heeft de bomlaten ontploffen.

Lees verder...

Black Friday: koopjesjacht na Thanksgiving Day

Donderdag 23 november vieren de Amerikanen  Thanksgiving Day. Dat is de nationale feestdag waarop God wordt bedankt voor de oogst en allerlei andere goede dingen, in de Verenigde Staten op de vierde donderdag in november. In Canada wordt de oogst eerder binnengehaald en staat het op de tweede maandag in oktober op de kalender. Orthodox-protestante kerken in

Lees verder...

Marokkaans voetbalfeest eindigt met rellen

Het Marokkaanse voetbalelftal versloeg Ivoorkust zaterdagavond in Abidjan met 2-0 en heeft zich voor het eerst sinds 1998 geplaatst voor het WK Voetbal in Rusland. In grote steden in Nederland en België gingen duizenden Marokkanen de straat op om feest te vieren. In Brussel liep dat uit op rellen.

Lees verder...

Wassenbeeld Hitler werd selfie-hit in Indonesië en is uit museum verwijderd

Een metershoog wassenbeeld van Hitler in Indonesië was zo’n hit onder selfie-bezoekers geworden, dat het uit de collectie van het museum in Yogyakarta is verwijderd. Het beeld diende als illustratie voor een levensgrote foto van de poort van nazi-vernietingskamp Auschwitz. Veel bezoekers maakten een selfie met het beeld.

Lees verder...

Kleding-gigant Zara schendt nog steeds arbeidsrechten fabrieksmedewerkers

Fabrieksmedewerkers in Turkije hebben naar eigen zeggen al drie maanden geen loon ontvangen en naaiden wanhopige teksten in Zara-kleding, zoals: ‘Ik maakte dit kledingstuk dat u nu koopt, maar ik ben er niet voor betaald.’ Winkeliers van Zara in Istanbul ontdekten de teksten op de labels en zouden de kledingstukken uit de rekken hebben gehaald, aldus

Lees verder...

World Barista Kampioenschap 2017 in Seoul

Van 9 tot 12 november vindt het jaarlijkse World Barista Championship plaats in Seoul. Sinds de eerste editie in 2000 is het kampioenschap uitgegroeid tot hèt internationale barista-evenement van het jaar. Dit jaar komen de 60 beste internationale barista’s naar Seoul, in 2018 vindt het kampioenschap plaats in Amsterdam (bron: persbericht).

Lees verder...

Opnieuw Koerden en Turken massaal met elkaar op de vuist in Antwerpen

Opnieuw zijn in Antwerpen groepen Turken en Koerden massaal met elkaar op de vuist gegaan: zondag aan het begin van de avond. Afgelopen vrijdag was het ook al raak in de Brederodestraat. Vier mensen raakten gewond en veertig mensen werden aangehouden. De twee groepen gingen elkaar te lijf met stokken en staven en riepen slogans als

Lees verder...

Halloween: ‘Day of the Death’

Dinsdag 31 oktober is het Halloween: vooral in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland een feestdag, maar inmiddels wordt het feest ook populair in Nederland, België en andere Europese landen. Als het donker wordt, gaan kinderen op pad en bellen aan bij huizen die zijn versierd met pompoenen en lichtjes om snoep te krijgen.

Lees verder...

Turken massaal op de vuist in Antwerpen – meerdere gewonden

In de omgeving van de Brederodestraat in Antwerpen zijn zo’n honderd mensen van verschillende Turkse clans massaal met elkaar op de vuist gegaan. Vrijdagavond zou een evenement van Koerden plaatsvinden in de binnenstad. Toen een bus van de politieke partij PKK de Brederodestraat passeerde, gingen zo’n honderd mensen met elkaar op de vuist.

Lees verder...