Opnieuw Red Arrow stuntvlieger omgekomen

Opnieuw is een stuntvlieger van het Red Arrows-team om het leven gekomen: op de luchtmachtbasis Scampton in het oosten van Engeland, de thuisbasis van het team. Door nog onbekende oorzaak ging zijn schietstoel af. Zijn toestel stond op dat moment nog op de grond. Het Red Arrows-team is het visitekaartje van de Britse luchtmacht.

Alleen de beste piloten komen voor een plaats in het negenkoppige team in aanmerking. In augustus kwam ook een Red Arrow om het leven. Zijn toestel stortte tijdens een vliegshow aan de Engelse zuidkust neer. Het stuntteam Red Arrows werd in 1965 opgericht en heeft tot nu toe ruim 4000 shows in 52 landen gegeven.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Opnieuw Red Arrow stuntvlieger omgekomen

  1. Carin

    Arrow, zou het overhemdenmerk naar dit team vernoemd zijn of juist andersom?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>