Disneyland Californië sluit twee koeltorens na uitbraak legionella

Disneyland heeft twee koeltorens laten sluiten na uitbraak van legionella in Orange County in Californië. Zo’n drie weken geleden werd twaalf keer de legionella-bacterie geconstateerd, van wie bij negen bezoekers of werknemers van het Anaheim Theme Park. Tien van hen werden in het ziekenhuis opgenomen; één persoon overleed, maar niet aan de gevolgen van legionella. Deze persoon het Disneyland niet bezocht.

De legionella bacterie kan ernstige longontsteking veroorzaken en wordt overgedragen door besmet water of mist. Besmettingshaarden zijn vaak hot tubs, fonteinen, koeltorens en grote airco-systemen die waterdamp verspreiden. De bacterie kan niet van mens op mens worden overgedragen. Het duurt tien dagen voor de eerste symptomen verschijnen.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Disneyland Californië sluit twee koeltorens na uitbraak legionella

  1. Gerard

    DE OPLOSSING:

    HOLLAND WATER BIFIPRO

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>