Las Vegas: dodelijkste schietpartij ooit in VS

In Las Vegas zijn bij een schietpartij zeker 58 mensen om het leven gekomen en 515 mensen gewond geraakt. In Las Vegas was een groot countryfestival aan de gang. De menigte werd beschoten vanuit een kamer op de 32e verdieping van eenhotel aan de overkant. Over zijn motief is nog niets bekend. IS eiste de verantwoordelijkheid op, maar er zijn geen banden met terroristische organisaties vastgesteld.

Onduidelijk is nog of er enige grond voor die claim bestaat. De politie heeft de dader doodgeschoten. Volgens de sheriff was de dader een lone wolf. Vorig jaar vielen bij een schietpartij in een nachtclub in Orlando 49 doden: dat was tot dan de dodelijkste schietpartij in de VS ooit. De dader is een 64-jarige witte man uit Las Vegas.

De politie heeft zijn vrouwelijke partner inmiddels ook opgepakt. Ze hebben twee auto’s gevonden die mogelijk door de dader zijn gebruikt. De politie doet nog altijd onderzoek in de omgeving van het festivalterrein. Op beelden op social media is te horen hoe tijdens de muziek het vuur wordt geopend. Het publiek is gevraagd om beeldmateriaal af te staan.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Las Vegas: dodelijkste schietpartij ooit in VS

 1. Henk Vorst

  Laten ik voorop stellen dat het vreselijk is wat in Amerika is gebeurd.
  Maar laten we eerlijk zijn, ze hebben ze niet allemaal op rijtje, de meeste Amerikanen.
  Ze leven nog in de tijd van de indianen en de cowboys.
  Belachelijker kan het niet met de wapenwet daar.
  Alleen wetsdienaren zoals politie, FBI, CIA etc. mogen wapens hebben en alleen bij hoge uitzondering zou de burger een wapen mogen bezitten, maar dan wel met een héél streng onderzoek naar die persoon.
  Maar over een 100 of paar 100 jaar is het daar nog pressies hetzelfde, als ze mekaar voor die tijd al niet vermoord hebben.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>