Rubriek: rampen

desasters

Olietanker voor kust China gezonken

De olietanker die vorige week in de Chinese Zee in brand vloog na een aanvaring met een vrachtschip uit Hongkong, is zondagochtend gezonken. De tanker was onderweg van Iran naar Zuid-Korea en had 32 bemanningsleden aan boord. Gevreesd wort dat allen zijn omgekomen. Tot nu toe werden drie lichamen geborgen.

Lees verder...

Meer doden gevonden op olietanker China

Op de olietanker Sanchi die vorige week na een aanvaring met een vrachtschip op ongeveer 300 kilometer ten oosten van Shanghai voor de kust van China in brand vloog, zijn opnieuw twee lichamen gevonden, Donderdag werd ook al een dode gevonden. In totaal worden er nog 29 bemanningsleden vermist. De tanker staat een week na

Lees verder...

Save Our Sharks crowdfundingcampagne voor Sint Maarten

Orkaan Irma heeft verwoestende gevolgen gehad voor het Caribisch gebied. Alleen al op Sint Maarten wordt geschat dat 95% van de gebouwen is vernietigd. De natuur heeft ook flink te lijden gehad, en niet alleen op land. Ook onder water heeft Irma haar sporen nagelaten, met desastreuze gevolgen voor de natuur en dieren, maar ook voor het

Lees verder...

Turks vrachtschip gezonken in de Zwarte Zee – elf vermisten

O p de Zwarte Zee is in de nacht van dinsdag op woensdag een Turks vrachtschip met tien bemanningsleden gezonken. Er zijn nog geen overlevenden gevonden. Met vijf reddingsboten, een helikopter en een vliegtuig wordt naar overlevenden gezocht, maar tot nu toe zijn alleen lege reddingsboten en zwemvesten gevonden.

Lees verder...

Arcadis hoofdontwerper kustbescherming New York

Het Nederlandse ingenieursbureau Arcadis wordt de hoofdontwerper van een project om de kust van New York beter te beschermen. Vijf jaar geleden werd met name Manhattan zwaar getroffen door orkaan Sandy. De schede was groot. Betere kustbescherming moet New York beter bestand maken tegen hoogwater en overstromingen.

Lees verder...

Kerncentrales België: haarscheurtjes waren al tijdens de bouw bekend

De haarscheurtjes in de Belgische kerncentrales bij Tihange (bij Luik) en Doel (bij Antwerpen) waren bij de energiebedrijven al bekend tijdens de bouw van de eerste reactoren in de jaren ’70. Dat meldt Der Spiegel, op basis van notulen van vergaderingen en analyses van de Belgische nucleaire toezichthouder FANC, die Sylvia Kotting-Uhi van de Duitse

Lees verder...

Mexicanen woedend over niet bestaande meisje Frida

Mexico was deze week in de man van Frida, een 12-jarig meisje dat levend onder het puin zou liggen. Ze groeide uit tot symbool van de zware aardbeving van afgelopen dinsdag. De televisie deed urenlang live verslag van de zoektocht naar Frida Sofia, maar ze blijkt helemaal niet te bestaan. Tot grote woede van de

Lees verder...

Stuwdam Puerto Rico dreigt te bezwijken

In het westen van het Caribische eiland Puerto Rico dreigt een stuwdam te bezwijken. Na de verwoestende orkaan Maria is een scheur in de dam geconstateerd. De autoriteiten noemen de situatie extreem gevaarlijk. De dam ligt aan het Guajataca-meer. Door de scheur loopt water in de Guajataca-rivier, die al buiten haar oevers treedt. 

Lees verder...

Voorlopige stand actiedag: 13.348.158 euro

Vrijdag vond de nationale actiedag van het Rode Kruis plaats voor noodhulp aan de door orkaan Irma zwaar getroffen bovenwindse eilanden Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustachius. De eindstand van vandaag werd rond 23.00 uur bekendgemaakt: 13.348.158 euro. Het is een voorlopige stand: mensen kunnen nog altijd geld doneren op giro 5125.

Lees verder...

Maleisië: 24 doden bij brand in school

In Maleisië zijn bij een brand in een Koranschool 22 leerlingen en leraren omgekomen; 14 leerlingen en 4 leraren overleefden de ramp. De brand in de Koranschool in de hoofdstad Kuala Lumpur brak uit in de slaapzaal, vermoedelijk door kortsluiting. De ramen en deuren waren geblokkeerd.

Lees verder...