Rubriek: royals en vips

Koninklijke families en VIP’s

Miljoenen Thai bewijzen laatste eer aan koning Bhumibol

Koning Bhumibol van Thailand overleed op 13 oktober 2017 op 88-jarige leeftijd. In de hoofdstad Bangkok waren honderdduizenden Thai op de been voor op de uitvaart van de vorst. Na rouwplechtigheden die een jaar duurden werden de resten van de vorst gecremeerd in een gebouw dar de berg voorstelt waar de goden verblijven. Het crematorium met gouden spitsen werd

Lees verder...

Tienduizenden mensen in Bangkok voor uitvaart Bhumibol

Koning Bhumibol van Thailand overleed op 13 oktober op 88-jarige leeftijd. De hoofdstad Bangkok bereidt zich voor op de uitvaart van de vorst. Donderdag wordt Bhumibol gecremeerd. Ook koningin Máxima is te gast. De uitvaart begint met een rouwstoet om zeven uur ‘s morgens. Duizenden mensen zijn toegestroomd en wachten langs de route van de rouwstoet.

Lees verder...

Koning Máxima bij crematie Thaise koning Bhumibol

Koningin Máxima in namens Nederland aanwezig bij de crematie van de Thaise koning Bhumibol op 26 oktober. De ceremonie vindt plaats op het plein bij het koninklijk paleis in de hoofdstad Bangkok.Daar is het afgelopen jaar een speciaal koninklijk crematorium gebouwd, dat na de plechtigheden weer wordt afgebroken.

Lees verder...

Koning en koningin op staatsbezoek naar Portugal

Dinsdag 10 tot en met donderdag 12 oktober brengen koning Willem-Alexander en koningin máxima een staatsbezoek aan Portugal. Ze worden vergezeld door de minister voor Buitenlandse Zaken. De minister van  en Buitenlandse Handel leidt gelijktijdig een economische missie met deelnemers uit onder meer de sectoren vliegtuigbouw en duurzame energie.

Lees verder...

Zweden: tweede kind voor prins Carl Philip en prinses Sofia

De Zweedse prins Carl Philip – het tweede kind van koning Carl Gustav – en zijn vrouw prinses Sofia hebben een tweede kind gekregen: opnieuw een zoon. Vorig jaar werd de eerste zoon geboren: prins Alexander. Sofia beviel vanochtend in een ziekenhuis in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Voorlopig weet alleen de Koninklijke Familie hoe het

Lees verder...

Twintig jaar geleden kwam Diana, Princess of Wales om het leen

Donderdag 31 augustus is het twintig jaar geleden dat de Britse prinses Diana en haar toenmalige vriend Dodi al Fayed – de zoon van de toenmalig eigenaar van het Londense warenhuis Harrods – om het leven kwamen bij een auto-ongeluk in de tunnel bij de Pont de l’Alma in Parijs. In 2008 werd bekendgemaakt dat de

Lees verder...

Vader koningin Máxima overleden

Jorge Zorreguieta, de vader van koningin Máxima, is overleden in een ziekenhuis in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Hij werd 89 jaar. Hij leed aan lymfeklierkanker en kreeg vorige week een longontsteking. Dinsdagmiddag overleed hij in het bijzijn van de koningin, haar moeder en haar broer Martin. 

Lees verder...

Denemarken: prins Henrik wil niet naast zijn vrouw worden begraven

Prins Henrik, de 83-jarige man van de Deense koningin Mathilde (77), wil niet naast zijn vrouw worden begraven. De in Frankrijk geboren Henrik is al tijden ontevreden over zijn ondergeschikte rol naast de vorstin. Zijn titel is prins-gemaal, maar hij had liever als ‘koning’ of ‘koning-gemaal’ door het leven willen gaan.  

Lees verder...

Britse prins Philip vandaag met pensioen

De Britse Prins Philip gaat vandaag met pensioen. De Duke of Edinburgh, de gemaal van Koningin Elizabeth II (91) het rustiger aandoen. Hij zal stoppen met al zijn koninklijke activiteiten, maakte Buckingham Palace eerder al bekend. De prins werd op 10 juni 96 jaar. Zeventig jaar lang was hij volop actief voor het Britse koningshuis.

Lees verder...

Spaanse ex-koning Juan Carlos ‘deelde het bed met bijna 5000 vrouwen’

De Spaanse ex-koning Juan Carlos ‘heeft het bed gedeeld met bijna vijfduizend vrouwen‘. Dat schrijft Amadeo Martinez Ingléz, een Spaanse historicus en oud-militair in een boek dat in september uitkomt. Daarin wordt de 79-jarige ex-koning afgespiegeld als een ware seks-verslaafde. De auteur baseert zich op rapporten van leden van de geheime dienst van generaal Franco.

Lees verder...

Maleisische prinses trouwt met Dennis uit Lisse

De 31-jarige dochter van de Maleisische deelstaat Johur trouwt 14 augustus met het 28-jarige Nederlandse fotomodel Dennis Verbaas uit Lisse. Na een carrière als semi-profvoetballer reisde hij als fotomodel de hele wereld rond en vooral in Azië had hij regelmatig werk voor reclamefoto’s, tv-reclames, films en modeshows. 

Lees verder...

Willem-Alexander en Máxima iop staatsbezoek naar Italië en Vaticaanstad

Dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 juni brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een staatsbezoek aan Italië, op uitnodiging van de Italiaanse president Sergio Mattarella. Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) reist mee. Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) leidt gelijktijdig een brede economische missie naar Italië.

Lees verder...

Queen’s Speech – troonrede van koningin Elizabeth – wordt uitgesteld

Het Verenigd Koninkrijk kent haar eigen Prinsjesdag: de opening van het parlementaire jaar. Ligt de datum in Den Haag vast op de derde dinsdag in september, bij de Britten wisselt dat, afhankelijk van bijvoorbeeld parlementsverkiezingen. Met de verkiezingen net achter de rug zou koningin Elizabeth II de troonrede – de Queen’s Speech – komende maandag

Lees verder...

Japanse Hogerhuis: keizer Akihito mag aftreden

Japan bereid zich voor op het aftreden van keizer Akihito. Eerder stemde het Lagerhuis met grote meerderheid voor een wetsvoorstel, waardoor de vorst met pensioen kan gaan. Nu heeft ook het Hogerhuis groen licht gegeven. Het wordt de eerste abdicatie van een Japanse keizer in 200 jaar zijn. De 83-jarige vorst zei vorig jaar dat hij vanwege

Lees verder...