Rubriek: ongeluk

ongeluk, accident, brand

Duitsland: tientallen scholieren gewond door busongeluk

In Duitsland zijn dinsdag door een ernstig ongeluk met een schoolbus tientallen scholieren gewond geraakt. Tien van hen zijn er ernstig aan toe; vijf van hen lopen levensgevaar. In de plaats Eberbach, ten oosten van Mannheim in de deelstaat Baden-Württemberg, reed de bus tegen de muur van een huis.

Lees verder...

Antwerpen: twee doden door instorten gebouw

In Antwerpen is maandag aan het eind van de avond een gebouw op de Paardenmarkt na een explosie ingestort. Tenminste veertien mensen raakten gewond, van wie vijf ernstig en één in kritieke toestand. In de loop van de nacht vonden hulpdiensten twee dode personen.

Lees verder...

Florida: pendelboot brandt uit

In de Amerikaanse staat Florida is een pendelboot in vlammen opgegaan. De vijftig passagiers konden op tijd van boord komen. Een aantal van hen moest uit het water worden gevist. Een persoon is om het leven gekomen.

Lees verder...

Onbemand zeiljacht dobbert stuurloos voor kust Scheveningen

Een onbemand zeiljacht dobbert al een dag stuurloos in zee rond voor de kust ten westen van Scheveningen. Daarvoor waarschuwt de Kustwacht het scheepvaartverkeer. De Kustwacht heeft de zeiler zaterdag tijdens een reddingsactie van boord gehaald. De 63-jarige Canadees moest zijn schip onbemand achterlaten op zee. Update: het schip is maandagochtend gevonden op het strand

Lees verder...

Vrachtschip met olie gestrand voor Duitse Wadden

Voor het Duitse Waddeneiland Langeoog, zo’n 100 kilometer van Schiermonnikoog, is zondagavond een vrachtschip gestrand met grote hoeveelheden olie en diesel aan boord. Het vrachtschip ‘Glory Amsterdam’ kwam in de problemen door de zware storm van afgelopen weekend, waardoor nog twee schepen in de problemen raakten.

Lees verder...

Busongeluk Nepal: zeker 31 doden

In Nepal zijn bij een busongeluk zeker 31 passagiers om het leven gekomen. Zestien mensen raakten gewond en tientallen worden nog vernist. De bus raakte zaterdagnacht van de weg ten oosten van de hoofdstad Kathmandu en stortte in een rivier. De oorzaak is nog niet bekend.

Lees verder...

Overgang naar wintertijd zorgt voor meer aanrijdingen

Pechhulpaanbieder Route Mobiel wil verkeersdeelnemers attenderen op het verhoogde risico op aanrijdingen na de ingang van de wintertijd. Duisternis en vermoeidheid zijn de oorzaak van veel schades in de desbetreffende periode. Route Mobiel ziet in de week na de ingang van de wintertijd al jaren een piek van 10 – 15% meer aanrijdingen. Dit jaar

Lees verder...

Schipbreuk schip Frisia in 2010 door menselijke fouten

De fatale schipbreuk van het schip Frisia in 2010 is niet veroorzaakt door gebrekkige veiligheid of onvoldoende toerusting, maar door menselijk handelen. Dat zei reder Matthijs van de P. maandag voor de rechtbank in Amsterdam. Eind 2010 kwamen drie opvarenden om het leven, toen schelpenzuiger Frisia voor de kust van Terschelling verging. 

Lees verder...

Trein ontspoort in Tennessee: tientallen wagons uit de rails

In de Amerikaanse staat Tennessee is een goederentrein met 68 wagons ontspoord: afgelopen zaterdagnacht in de buurt van Knoxville. Daarbij liepen 48 wagons uit de rails. Volgens de eigenaar waren het uiteindelijk 19 wagons. Daarbij werden tenminste twee gebouwen geraakt en beschadigd. In 18 wagons zaten containers, in de 19e auto’s. 

Lees verder...

Toestel KLM verliest onderdeel boven Japan

Het Boeing 777-200 van KLM heeft zaterdag boven Japan een onderdeel verloren. Het toestel was onderweg van Osaka naar Amsterdam. Het bewuste onderdeel was een paneel van een vierkante meter, dat deel uitmaakte van de romp. Vanaf 2,5 kilometer hoogte kwam het op een auto in Osaka terecht. De inzittenden bleven ongedeerd.

Lees verder...