Waterstanden rivieren Duitsland stijgen alarmerend

De waterstand van rivieren in het westen van Duitsland stijgt alarmerend: door aanhoudende regen en smeltende sneeuw in de Alpen is de zogenaamde Pegel in rap tempo gestegen. In Keulen is het hoogwaterpeil al overschreden en zijn woensdag de eerste straten aan de over van de Rijn onder water gelopen. 

Het scheepvaartverkeer op de Rijn is beperkt en op de Moezel, een zijrivier van de Rijn, stilgelegd. Ook het waterpeil van andere zijrivieren van de Rijn stijgt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>