Russische bommenwerpers boven Noordzee onderschept

Boven de Noordzee zijn in het Nederlandse luchtruim twee Russische bommenwerpers onderschept door twee Belgische F-16′s. In het noordoosten van Nederland was een knal te hore, omdat de twee F-16′s door de geluidsbarrière gingen. België is op dit moment belast met het bewaken van het luchtruim in de hele Benelux.

De twee Russische toestellen, Tupolev TU-160′s – door de NAVO Blackjacks genoemd -, werden in de buurt van de Waddeneilanden onderschept. De Russen vlogen door naar het Verenigd Koninkrijk, waar ze door de Britse luchtmacht werden gevolgd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>