Winter van de eeuw in aantocht? sommige Duitsers denken van wel!

De winter van de eeuw komt eraan. Dat denken een aantal weerkundigen in Duitsland en daarbuiten. Oorzaak: de aarde komt in een klimaatcyclus waarbij minder zonnestralen ons kunnen bereiken. Een paar weken nazomer in oktober wisten de tegenvallende zomer op te krikken, maar nu is het herfst en moeten we de warme jassen en laarzen van zolder halen. In de Alpen heeft het al gesneeuwd.

Meteorologen kunnen eigen maar twee weken van tevoren met betrouwbare prognosen naar buiten komen. Toch houden de meesten van hen een strenge winter voor onwaarschijnlijk, sommigen noemen het zelfs ‘onzinnige flauwekul’. En uiteindelijk waren koude winters in een recent verleden niet eens zo extreem koud: in de laatste koude winter van 1995/96 was het gemiddelde bij onze oosterburen iets meer dan min 2 graden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>