Herdenkingen slachtoffers aanslagen twee jaar geleden in Parijs

Parijs herdenkt vandaag de slachtoffers van terroristische aanslagen, precies twee jaar geleden. Daarbij vielen 130 doden. President Macron, de burgemeester van Parijs en vele anderen herdenken de slachtoffers die vielen bij voetbalstadion Stade de France, theater Bataclan en een aantal cafés in het centrum. De aanslagen van 13 november 2015 waren de ergste uit de recente geschiedenis van Frankrijk. Ze werden gepleegd door extremisten, in naam van terreurgroep IS.

Van de acht aanslagplegers werden er zeven gedood. Na de aanslagen werden in België en Duitsland verdachte medeplichtigen opgepakt. De Franse politie is nog altijd op zoek naar anderen die verdacht worden van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs. Toenmalig president Hollande riep toen meteen de noodtoestand uit, die president Macron twee weken geleden heeft opgeheven. Inmiddels heeft het land aangescherpte anti-terrorismewetten, die meer bevoegdheden geven om verdachten af te luisteren en woningen te doorzoeken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>