Bom Duitse kerstmarkt bedoeld om postbdrijf af te persen

De bom die op de kerstmarkt in de Oost-Duitse stad Potzdam is gevonden, was bedoeld om het postbedrijf DHL af te persen. Het pakket werd afgelopen vrijdag gevonden en bleek zeker geen nepbom: bij ontploffing hd het tot ‘de zwaarste verwondingen’ kunnen leiden. De edplosievenopruimingsdienst heeft de bomlaten ontploffen.

Daarna bleek er een bief in te zitten die door de ontploffing was versnipperd. Het bleek een brief te zijn meteen qr-code, die met een smartphone kon worden gescand. De afperser eiste een miljoen euro; hij dreigt meer van dit soort post te gaan versturen. De politie waarschuwt de Duitsers niet zomaar onverwachte pakketten te openen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>