Bijna 140 massagraven in Maleisië gevonden

400px-Map_of_Southeast_AsiaIn Maleisië zijn de afgelopen twee weken langs de grens met Thailand 139 massagraven gevonden. Volgends de politie liggen in de graven soms meerdere lichamen. Om hoeveel lichamen het gaat, is nog niet vast te stellen. Vermoedelijk zijn het lichamen van slachtoffers van mensenhandel. De graven werden gevonden bij 28 kampen die jarenlang door mensensmokkelaars werden gebruikt. In de kampen zaten vooral Rohingya-moslims die vanuit Birma naar Thailand en Maleisië probeerden te vluchten.

Een graf ligt 100 meter van een graf dat eerder deze maand net over de grens in Thailand werd gevonden, met 26 lichamen van Birmese Rohingya-moslims.  Ze worden in Birma niet als bevolkingsgroepen erkend, vervolgd en verjaagd. De eerste drie maanden van dit jaar namen mensensmokkelaars zo’n 25.000 vluchtelingen mee: tweemaal zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. De grens met Maleisië is het eind van de smokkelroute. De kritiek op Birma zwelt aan, omdat het land zich niet verantwoordelijk zegt te voelen voor de bootvluchtelingen die deze maand op zee ronddobberden. Zelfs Nobelprijs-winnares Aung San Suu Kyi ligt onder vuur, omdat ook zij zwijgt als het graf over de Rohingya-moslims.

[videostrip guid="012037260"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>