Opnieuw dobbert boot met vluchtelingen uit Birma voor kust Thailand

400px-Map_of_Southeast_AsiaOpnieuw dobbert er een boot vol vluchtelingen uit Birma voor de kust van Thailand. De Thaise marine wil volgens een woordvoerder geen hulp bieden zolang de autoriteiten daarvoor geen toestemming hebben gegeven. Het zou slecht gesteld zijn aan boord van het vluchtelingenschip. De BBC zegt contact te hebben gehad met vluchtelingen aan boord van een houten schip.

Ze zouden al een week zonder eten en drinken ronddrijven en tientallen mensen zouden al door de honger zijn gestorven. Er zouden veel vrouwen en kinderen aan boord zijn. De bemanning zou het schip hebben verlaten en de motor onklaar gemaakt. Het is niet duidelijk of het om hetzelfde schip gaat dat de Thaise marine in de gaten houdt.

Vannacht werd bekend dat Maleisië een schip met 500 vluchtelingen uit Birma weer de zee heeft opgestuurd, omdat het naar eigen zeggen de grote vluchtelingenstroom niet aankan. De vluchtelingen wel brandstof, eten en drinken mee. Het zijn Rohingya, een moslimminderheid die in de boeddhistische landen Birma en Bangladesh leven, maar statenloos zijn. Ze hebben geen rechten en proberen in gammele bootjes naar Maleisë of Indonesië te varen in de hoop daar een beter leven te krijgen.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Opnieuw dobbert boot met vluchtelingen uit Birma voor kust Thailand

  1. Judith

    Thailand heeft al genoeg problemen met hun eigen moslims…..daar hoeven niet nog eens Islamitische vluchtelingen bij te komen….Thailand heeft dus groot gelijk om die moslims weer de zee op te sturen….tenslotte is Thailand een Boedistisch land en geen islamitisch land….

    Zo moet Europa ook maar eens die vermomde IS-vluchtelingen terug de zee op sturen….het is nu eenmaal islamitisch gajes die er niet voor terug deinzen om de Christenen overboord te gooien….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>