VS bevestigt dood Afrikaanse terreurleider

De Afrikaanse terreurleider Fazul Abdullah Mohammed is dood. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, zaterdag bevestigd tijdens een bezoek aan Dar es Salaam, Tanzania: ‘Het betekent het einde voor een terrorist die zo veel dood en verderf zaaide onder onschuldigen in Nairobi, Dar es Salaam en andere plekken. DNA-onderzoek bevestigde dat het om Fazul Abdullah ging, aldus een hoge functionaris. Hij staat inmiddels niet meer op de ‘most wanted terrorists’ lijst van de FBI, waar hij tot gisteren opstond, toen zijn dood nog niet was bevestigd.

 

Fazul Abdullah werd afgelopen woensdag gedood bij een controlepost bij Mogadishu, de hoofdstad van Somalië. Hij wordt gezien als de leider van de Oost-Afrikaanse tak van al-Qaida en staat op de FBI-lijst van de meest gezochte terroristen. Hij werd onder meer verdacht van grote betrokkenheid bij de bloedige aanslagen in 1998 op Amerikaanse ambassades in Dar es Salaam (Tanzania) en Nairobi (Kenia), waarbij 224 mensen omkwamen en meer dan 5000 gewonden vielen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>