Beruchte Al Qaida leider gedood

Volgens verschillende media en zegslieden uit Kenia en Somalië is de terrorist Fazul Abdullah Mohammed afgelopen woensdag vermoord in Mogadishu, de hoofdstad van Somalië. Hij is de veronderstelde leider van de oost-Afrikaanse tak van Al Qaida en staat op de FBI-lijst van de meest gezochte terroristen. De Verenigde Staten hadden een beloning van vijf miljoen dollar uitgeloofd voor zijn gevangenneming. De hoofdverdachte van Al Qaida was Osama Bin Laden, die begin mei door Amerikaanse commando’s in zijn schuilplaats in Pakistan werd gedood.

 

De terrorist zou onder meer een belangrijke rol hebben gespeeld bij de bloedige aanslagen in 1998 op Amerikaanse ambassades in Dar es Salaam (Tanzania) en Nairobi (Kenia), waarbij 224 mensen omkwamen en meer dan 5000 gewonden vielen. Behalve de ambassade werden vele panden in het zakencentrum van Nairobi verwoest of zwaar beschadigd. Onder de doden waren 12 Amerikanen die in de ambassade werkten en circa honderd Keniase collega’s. In Dar es Salaam vielen 12 doden en 75 gewonden. In de hoofdstad van Oeganda, Kampala, zou een aanslag op de Amerikaanse ambassade zijn verijdeld. Al-Shabaab, de aan Al Qaida gelieerde beweging, eiste vandaag de verantwoordelijkheid op voor een aanslag in de Somalische hoofdstad, waarbij de minister van Binnenlandse Zaken omkwam.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>