Ban Ki-moon nieuwe voorzitter ethische commissie IOC

Ban Ki-moon wordt de nieuwe voorzitter van de ethische commissie van het internationaal Olympisch Comité (IOC). Van 2007 tot en met 2016 was hij secretaris-generaal van De Verenigde Naties. De 73-jarige Zuid-Koreaan gaat de toewijzing van de Spelen aan Rio (2016) en Tokio (2020) onderzoeken.

Hij werd donderdag voorgedragen tijdens een congres van het IOC in Lima. Daar werden de Zomerspelen van 2024 toegewezen aan Parijs en van 2028 aan Los Angeles.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>