Massaal op zoek naar veilige plek om doomsday af te wachten

IMG_20160531_135302De oude Mayasteden op het Mexicaanse schiereiland Yucatan worden overspoeld met toeristen. Daar wordt het einde van een Maya-cyclus gevierd. Volgens de oude Mayakalender is het op zaterdag 21 december 2012 afgelopen met het leven op aarde zoals wij dat nu kennen. Het dorp Bugarach in de Franse Pyreneeën is compleet volgeboekt. Gelovigen denken dat je op doomsday veilig bent in dit gehucht van 200 zielen. Dan zou de berg Pic de Bugarach opengaan en fungeren als een soort ufo-garage voor buitenaardse wezens.

 

 

Helaas voor new-agers: in het dorp is geen bed meer te krijgen en niemand komt er nog in. Een andere plek waar het veilig zou zijn, is Sirince in Turkije. Dit dorp ligt in de buurt van de stad Ephesus uit de Griekse oudheid, telt zo’n 600 inwoners en zou op de Dag des Oordeels ook gespaard worden. Doemdenkers denken dat Sirince ‘een positieve energie heeft’, omdat het in de buurt van een gebied ligt waar de Heilige Maagd Maria ten Hemel zou zijn opgestegen. Ook hier zijn alle accommodaties volgeboekt; sommige hotels zouden op dit moment maar liefst 900 dollar per persoon nacht vragen en media berichten dat er een slordige 60.000 bezoekers in het dorp worden verwacht.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>