Belgische Hof zwijgt over gezondheid Paloa

IMG_20160602_124450De Belgische koningin Paola moet enkele maanden op doktersadvies rust nemen. Dat meldde het Paleis in een persbericht: daardoor ‘worden all activiteiten en verplaatsingen van Koning Albert en Koningin Paola geannuleerd.’ Verder wil het Hof niets kwijt: een woordvoerder van het Paleis zei dat het ‘een privézaak betreft en er geen uitleg verschuldigd is.’ Bronnen meldden Belgische media dat de problemen ‘niet ernstig’ zijn.

Paola wordt komende maand 78. Samen met koning Albert zou ze volgende week naar de Biënnale van Venetië afreizen, om er onder meer het Belgische paviljoen te bezoeken. Eind april was het paar voor het laatst samen in het openbaar gezien, toen ze een expositie over de Belgische sporthelden Eddy Merckx en Jacky Ickx openden. Albert beloofde bij zijn aftreden in juli 2013 actief te blijven in het publieke leven, maar tot nu toe kwam daar weinig van terecht. Sinds de troonswisseling verblijft het paar steeds vaker in Paola’s geboorteland Italië en slechts af en toe op kasteel Belvédère in Laken, aan de rand van Brussel.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>