Leden Pussy Riots in Amsterdam

Nadezja Tolokonnikova en Maria Aljochina, twee leden van de Russische vrouwenpunkband Pussy Riot, zijn vrijdag in Amsterdam, om in De Balie het Human Rights Weekend te openen. Vanochtend hadden ze een gesprek met minister Timmermans van Buitenlandse Zaken. Om 17.00 uur begint een persconferentie in De Balie.

Ze komen vertellen over hun gevangenschap, het regime van president Poetin en hun plan om een mensenrechtenorganisatie op te zetten. Vrijdagavond draait in De Balie de documentaire ‘Pussy Riot – A Punk Prayer’. Na afloop is er een gesprek met de vrouwen. In Rusland moesten ze twee jaar de gevangenis in vanwege ‘hooliganisme’: in februari 2012 zongen ze een protestsong tegen Poetin in de kathedraal van Moskou. Vorige maand werden ze vervroegd vrijgelaten. Het Human Rights Weekend is een samenwerking tussen Human Rights Watch (HRW), de ASB-bank en De Groene Amsterdammer.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>