Laatste spaceshuttle gelanceerd

Het spande erom vanwege het verwachte slechte weer, maar vandaag is de allerlaatste Spaceshuttle, de Atlantis, gelanceerd. Het Amerikaanse ruimteveer vertrok even voor half zes Nederlandse tijd met vier bemanningsleden aan boord vanaf Kennedy Space Center in Florida. De spaceshuttle heeft ruim vier ton voedsel, materiaal en reserveonderdelen aan boord om naar het internationale ruimtestation ISS te brengen. Deze laatste vlucht is de 33e met de Atlantis en de 135e van een Amerikaanse spaceshuttle.

 

Met deze vlucht komt een einde aan ruim dertig jaar ruimtevluchten met de spaceshuttle. NASA vindt de ruimteveren te duur en te riskant. Het einde van het programma kost in Florida zo’n 8000 banen. Zo zal de toeristensector eronder lijden: lanceringen trokken honderdduizenden kijklustige bezoekers.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>