IMF maant eurolanden tot actie

De lidstaten van de eurolanden moeten over hun eigen landsgrenzen heenkijken en in een bredere context werken aan meer financiële en economische integratie  om de crisis te bezweren. Dat staat in een  voorlopig rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat de leiders van de lidstaten écht aan het werk wil zien. Wereldwijd is sprake van een gezond economisch herstel, aldus het IMF, maar crisislanden als Griekenland gooien roet in het eten.

 

Vandaag vergaderden de ministers van Financiën van de 17 eurolanden verder in Luxemburg over nieuwe steunmaatregelen voor Griekenland en de toekomst van Ierland en Portugal. Resultaat van de tweedaagse vergadermarathon is typerend voor de besluiteloosheid van de Europese Unie: men praat begin juli verder. Het is de vraag of het geld –en beurswezen hierop zit te wachten. Banken, pensioenfondsen en verzekeraars moeten een rol mee gaan spelen, vinden de ministers. Hoe en onder welke voorwaarden, is nog niet duidelijk; wel, dat dit op vrijwillige basis moet. Vooral Nederland drong aan op deelname door de private sector. Ook Duitsland is daar voorstander van.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “IMF maant eurolanden tot actie

  1. Max

    “Europa”,het paradijs voor de rijkste fraudeurs!Het valt me nog mee dat nog niemand heeft opgemerkt dat Bilderberg vorig jaar in Griekenland werd gehouden.
    Zo de tering, dan hebben ze wel heel veel drankjes en hoeren gepakt op het Griekse belastinggeld. We hebben een Staatsschuld van bijna 400 miljard met een rente van 11 miljard een een jaarlijks Rijksbegrotingstekort van 32 miljard en dat is stijgende. Dat kan helemaal niet voortbestaan, alleen is er geen enkele politicus die daar de ultieme consequenties uit durft te trekken in alle eerlijkheid.Er is ook geen DNB of ECB die Nederland in het keurslijf van een gezonde begrotingsdiscipline dwingt. Integendeel: Alle EU-landen, waaronder ook Nederland, worden sinds de bankencrisis steeds Griekser qua begrotingsdiscipline en de DNB en ECB stimuleren en faciliteren dat tegen hun eigen regels in, terwijl hun taak is om dat te voorkomen.Politici in Europa staan voor een fundamentele keuze: kiezen we voor een harde euro en een sterke economie of kiezen we voor euroscepsis en nationalisme? Banken in Europa leken wel te profiteren van de miljardenlening voor Griekenland. Dit is de sector die het eerst profiteert van een Grieks steunplan.De meeste Westerlingen zijn het er inmiddels wel over eens dat het huidige financiële systeem corrupt is, en dat bankiers en andere financiële topmannen van nature net zo corrupt zijn als veel politici.Griekenland zit in een vicieuze cirkel van veel schuld, dus meer en hogere rentelasten en dus meer schuld etc.En Griekenland is niet het enige EU-zorgenkindje. Portugal, Spanje, Ierland, Italië,Hongarije,maar ook Belgie……

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>