Schuldencrisis dreigt Griekse tragedie te worden

Vanavond en morgen zitten de ministers van Financiën van de eurolanden in Luxemburg met elkaar om de tafel om te praten over één ding: Griekenland. De meeste collega’s kennen elkaar al jaren, maar er is één nieuwkomer: de kersverse Griekse minister van Financiën Evangelos Venizelos. Moeten banken en pensioenfondsen gaan meebetalen om Griekenland uit de brand te helpen: that’s the question. Duitsland en Nederland vinden van wel, de Europese Centrale Bank van niet.

 

Minister De Jager denkt dat het ‘heel erg moeilijk zal worden om eruit te komen.’ Met name de Nederlandse en Duitse eisen spelen parten: ‘Geen sprake van’, zei De Jager, ‘zonder de bankensteun gaan wij niet mee.’ Langzaamaan beginnen ook andere eurolanden in de gaten te krijgen dat ‘de belastingbetaler niet wil meebetalen’, een veelgehoorde oneliner. Griekenland heeft extra steun nodig: de 110 miljard euro die de EU en het IMF vorig jaar hebben toegezegd, is niet genoeg. Dat bedrag wordt in gedeelten uitbetaald; waarschijnlijk krijgt Athene eerdaags de volgende 12 miljard. Maar dan moet de Griekse parlement wel instemmen met extra bezuinigingen, en daar zijn de Grieken het weer niet mee eens. De schuldencrisis dreigt een Griekse tragedie te worden.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Schuldencrisis dreigt Griekse tragedie te worden

  1. Camp

    Na Merkel, is nu ook Zarkosy van het nieuwe Europa van Ein Volk, Ein FÜhrer.Duitsland gebruikt geen stukas meer voor haar nieuwe Blitzkrieg, maar financiéle beurs aanvallen met geld van duitse pensioensfondsen. Ondanks dat dit gecatalogeerd staaat als een vorm van terrorismo, wordt net als in 1939 met Polen, deze aanvallen tegen Griekenland, portugal, Spanje en Ierland geheel aanvaard door het “neutrale” opnieuw pro-duitse Europa. Op dit moment bestaat er geen betere belegging voor een bank als voor slechts 60% van de waarde staatsschulden te kopen tegen 6 a 7 % interesses over de gehele waarde, m.a.w. een 11% winst per jaar, voor een schuld veroorzaakt door o.a. Duitsland zélf. Dit is het model van centrum rechts europa; leven van de interresses van zuid-europese staatsschuld, gedwongen gepratiseerde diensten, en de totale controle van een zuid-europa, door de knieen voor Duitsland en haar directe “As” bondegenoten. Sieg Heil Angela “Mengele”.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>