Straus-Kahn onschuldig – kamermeisjes vinden van niet

Maandag werd Dominique Strauss-Kahn voorgeleid voor de rechtbank in New York om te verklaren of hij schuldig of onschuldig is. Hij wordt ervan verdacht een kamermeisje in een hotel in New York te hebben verkracht. ‘Onschuldig’, zei de 62-jarige ex-topman van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) in de nog geen vijf minuten durende rechtszitting. De volgende zitting is op 18 juli. Op straat voor de ingang van het gerechtsgebouw stonden horden kamermeisjes die met de New Yorkse vakbond van hotelpersoneel waren gekomen om hun collega steun te betuigen. ‘Schaam je!’ scandeerden ze, toen hij met zijn vrouw bij het gerechtsgebouw aankwam.  

 

Het 32-jarige kamermeisje beweert dat hij haar in zijn kamer opsloot en dwong tot orale seks. Strauss-Kahn kan daarvoor 25 jaar de cel in. Hij heeft topfiguren ingehuurd om hem te verdedigen: zijn advocaat verdedigde Michael Jackson ooit met succes tegen de aanklacht van kindermisbruik. Het kamermeisje zal moeten bewijzen dat haar aanklacht wèl klopt; de bikkelharde professionals  van Strauss-Kahn zullen alles uit de kast halen om zijn onschuld te bewijzen, aldus de reporter van het NOS-Journaal. Het klassieke verhaal van het onschuldige, arme vrouwtje  versus de rijke, machtige mannetjesman kan beginnen. Veel kamermeisjes hebben te maken met seksuele intimidatie door klanten. ‘We willen ons respect terug’, zegt een protesterend kamermeisje in de camera. ‘Als je rijk en beroemd bent, moet je niet denken dat je alles mag’, zegt een tweede. Het slachtoffer dreigt door de diehards van Strauss-Kahn tot op het bot te worden uitgebeend. Het valt te bezien of en hoe lang ze dat volhoudt, al zullen de hordes kamermeisjes op straat haar goed doen.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Straus-Kahn onschuldig – kamermeisjes vinden van niet

  1. martin

    100% zeker dat dhr. Strauss als onschuldige de rechtbank zal verlaten. Deze man beschikt over de financien om de smerigste advacaten ter wereld aan zijn kant te krijgen en een dubbeltje zal het dan ook nooit van een kwartje winnen. Als ze tot het einde gaan, zullen ze de rechtbank er zelf nog van kunnen overtuigen dat het de schuld is geweest van de president van Amerika.
    Kijk in het verleden naar al die seks schandalen van RIJKE mensen tegen het klootjesvolk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>