Seksschandaal Strauss-Kahn steeds grotesker

Zelden haalde een arrestatie op zo’n manier  het wereldnieuws als die van de IMF topman Dominique Strauss-Kahn. Hij is aangeklaagd voor een serieuze zaak: aanranding van een kamermeisje in een hotel in New York. Als het waar is, wacht hem een lange tijd achter de tralies. Links Frankrijk is furieus over de manier waarop de Amerikaanse justitie omgaat met hun socialistische voorman ‘DSK’  die kans maakt hun komende president te worden. Links én rechts Frankrijk is ontsteld: camera’s bij zijn arrestatie, camera’s in de rechtszaal en DSK die vastzit in de beruchte gevangenis Rikers Island.

 

In Frankrijk is het ondenkbaar iemand in de boeien te slaan als de misdaad (nog) niet is bewezen. Aan de andere kant wordt ook in Parijs, waar seksbeluste vooraanstaande politici geen zeldzaamheid zijn, de seksaffaire meer en meer met gefronste wenkbrauwen bekeken. Er komen steeds meer details aan het licht, vaak tegenstrijdig met elkaar, en daarnaast diende de Franse journaliste Tristane Banon een klacht tegen DSK in, omdat hij haar in 2002 zou hebben willen aanranden. Vandaag werd een bewakingsvideo vrijgegeven waarop te zien zou zijn hoe het kamermeisje in paniek de New Yorker hotelkamer uitrent. Als die video echt is, ziet het er slecht uit voor DSK, voor het IMF en voor de Franse socialistische partij: het zal de politieke dood van hun voorman betekenen, koren op de molen voor opponenten president Sarkozy en de extreemrechtse madame Le Pen. Als medisch en forensisch onderzoek uitwijzen dat DSK zich aan haar moet hebben vergrepen, valt op alle fronten het doek voor hem.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Seksschandaal Strauss-Kahn steeds grotesker

  1. MDM

    Wij hebben wat te vertellen over de acties van Strauss-Kahn. Strauss-Kahn maakt een opwaartse sociale vergelijking richting het kamermeisje. Dit houdt in dat hij een betere en hoge eigenwaarde van zichzelf heeft in tegenstelling tot het kamermeisje. Hij heeft deze hoge en betere eigenwaarde door er vanuit te gaan dat het kamermeisje haar mond zou houden en dat hij op tijd met het vliegtuig weg kon komen. Dit bewijst maar weer dat mensen met een hoge positie arrogant zijn en denken dat ze overal mee weg kunnen komen. Dit dacht hij namelijk ook door te denken dat hij kon vluchten naar Frankrijk. Aangezien Frankrijk geen uitleveringsverdrag met de Verenigde Staten heeft. Stel dat het hem wel was gelukt om weg te komen, dan was hij weer bevestigd in zijn hoge eigenwaarde. Dit omdat hij er dan mee weg was gekomen en dan zou hij het gevoel hebben van: “Zie je wel, ik ben machtig en ik kan overal mee wegkomen”.
    Tegenwoordig leven we in een diplomademocratie. Dit houdt in dat hoe hoger het opleidingsniveau is, hoe meer macht en politieke invloed iemand heeft. Wij vinden dat dit slaat op Strauss-Kahn, omdat hij juist een laag opgeleid kamermeisje heeft uitgekozen. Mede, omdat zij geen macht en politieke invloed kan uitoefenen. Het lijkt alsof Strauss-Kahn bij voorbaat gekozen heeft voor een laagopgeleide vrouw. Het is belachelijk dat iemand in zijn positie vrouwen en lageropgeleiden zo behandeld.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>