Lijken in massagraven Mexico niet van de 43 verdwenen studenten

De lichamen die werden gevonden in een massagraf bij de stad Iguala in Mexico, zijn niet van de 43 vermiste studenten. Dat blijkt uit DNA-onderzoek, meldt het Mexicaanse Openbaar Ministerie. In het massagraf lagen tientallen verkoolde lichamen. Rond Iguala zijn meerdere massagraven met verkoolde lichamen gevonden die nog worden onderzocht.

Het is een raadsel wat er met de 43 studenten is gebeurd die eind vorige maand in Mexico zijn verdwenen. De politie nam ze mee na een uit de hand gelopen demonstratie in de deelstaat Guerrero, maar sindsdien is er niets meer van hen vernomen. De verdwijning heeft voor veel opschudding gezorgd in de regio. Duizenden mensen gingen de afgelopen dagen de straat op en eisen van de overheid meer te doen om de studenten te vinden. Dinsdag staken studenten en leraren het hoofdkwartier van de lokale overheid in Guerrero in brand. Inmiddels zijn er 36 politieagenten opgepakt. Ze zouden banden hebben met bendeleden, die samen met de politie het vuur hadden geopend tijdens de demonstratie.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>