Massagraf met 28 lichamen gevonden in Mexico

In Mexico is zaterdag een massagraf ontdekt. Tot nu toe zijn de resten van 28 lichamen blootgelegd. De lijken zijn dusdanig toegetakeld dat identificatie moeilijk zal worden. Forensisch experts denken dat ze met benzine zijn overgoten en in brand zijn gestoken. De vondst werd gedaan bij de stad Iguala, ten zuiden van de hoofdstad Mexico City. Vorige week braken studentenrellen uit tegen discriminatie.

Er kwamen zes mensen om, toen de politie een bus met studenten beschoot. Ook een bus met amateurvoetbalspelers werd onder vuur genomen. Er zijn sindsdien 46 studenten spoorloos verdwenen. Het massagraf werd ontdekt in de buurt waar 43 van hen werden vermist. Justitie beschikt over videomateriaal waarop te zien zou zijn hoe politieagenten een grote groep studenten afvoeren. Dertig agenten zijn opgepakt die banden zouden hebben met de criminele organisatie Verenigde Strijders. Bendeleden namen samen met de politie studenten onder vuur.  De zaak heeft in Mexico voor veel ophef gezorgd/ In het hele land zijn studenten in staking gegaan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>