Taugé mogelijk toch niet oorzaak EHEC

Het lijkt erop dat taugé toch niet de bron van EHEC is. Testresultaten van iets meer dan de helft van de onderzochte ‘sprossen’ vertonen geen spoor van besmetting met de killerbacterie. Dat deelden de autoriteiten van de Duitse deelstaat  Niedersachsen vanmiddag mee. Gisteren werd bekend dat ‘sprossen‘ (groentekiemen, zoals taugé) van het tuinbouwbedrijf uit Uelzen in Niedersachsen de boosdoeners zouden kunnen zijn.

 

Dat tot nu toe geen bewijs werd gevonden, wil nog niet zeggen dat ‘sprossen’ niet de bron van alle ellende kunnen zijn: het onderzoek gaat nog door. In totaal werden 40 sprossen onderzocht; de resultaten van 23 ervan zijn nu bekend.  Voorlopig blijven ‘sprossen’ (taugé, broccoli en andere gekiemde groenten) op de verdachtenlijst staan, naast sla, komkommer en tomaten en raden Duitse gezondheidsautoriteiten aan deze groenten niet op het menu te zetten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>