Orkaan Irene zwelt aan en koerst richting VS

De Verenigde Staten maken zich op voor de komst van eerste orkaan van het Atlantische orkaanseizoen: Irene. De Amerikaanse weerkundige dienst houdt er rekening mee dat de orkaan de komende dagen de VS bereikt. Vooral Florida en North en South Carolina treffen voorbereidingen. Irene zwelt nog altijd aan: gevreesd wordt dat ze uitgroeit tot een orkaan van de derde categorie en binnen 72 uur mogelijk zelfs tot een van de vierde categorie.

 

Wat begon als tropische storm, groeide maandag uit tot een orkaan die huishoudt in het Caribische gebied. Gisteren trok de orkaan over Puerto Rico. Daar werd de noodtoestand uitgeroepen, waren overstromingen en werden veel bomen ontworteld. Meer dan een miljoen mensen zitten zonder stroom.  Dinsdag trekt Irene voorbij Haïti en de Dominicaanse Republiek. Er wordt niet verwacht dat Irene het eiland aandoet, maar er zal wel veel regen vallen. In Haïti zijn nog altijd zo’n 600.000 mensen dakloos na de zware aardbeving van vorig jaar.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>