Orkaan Irene nadert Caribische eilanden

Eilanden in de Caribische Zee maken zich op voor de komst van eerste orkaan van het Atlantische orkaanseizoen: Irene. Wat begon als tropische storm, groeide maandag uit tot een orkaan die op verschillende plaatsen voor harde windstoten en veel regenval zorgde. Op de Maagdeneilanden werden bomen uit de grond gerukt en viel de stroom uit. Irene doet Puerto Rico aan en trekt dan vermoedelijk verder richting Dominicaanse Republiek en Haïti.

In Haïti zijn nog altijd zeshonderdduizend mensen dakloos na de aardbeving vorig jaar. In de hoofdstad van Puerto Rico, San Juan, zochten mensen zondag een veilig heenkomen. Naar verwachting zorgt Irene voor 25 centimeter regen en windstoten tot 120 kilometer per uur. Veel vluchten zijn al geannuleerd op het vliegveld van het eiland. Later in de week trekt Irena richting Amerikaanse oostkust en doet vermoedelijk Florida, Georgia, North- en South Carolina aan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>