Hongersnood in Zuid-Soedan

IMG_20160527_161320In Zuid-Soedan heerst hongersnood: dat heeft de regering van het land in twee deelstaten uitgeroepen. Circa 100.000 mensen in het gebied dreigen door honger om te komen en nog eens 1 miljoen mensen kunnen door hongersnood worden getroffen, aldus de FAO (de voedselafdeling van de Verenigde Naties). Sinds juli 2011 is het land onafhankelijk, maar sinds drie jaar woedt er een burgeroorlog.

In de twee deelstaten waar hongersnood heerst, wordt gevochten tussen het regeringsleger en rebellentroepen. Volgens de VN zou de president voedseltransporten van de hulporganisatie naar de getroffen gebieden tegenhouden. Als er niet snel iets gebeurt, zou de helft van de bevolking van Zuid-Soedan van de honger kunnen sterven, aldus de FAO. Naast Zuid-Soedan zijn er ook grote voedselproblemen in onder meer Kenia, Ethiopië en Somalië. Door extreme droogte is de situatie sinds 2011 steeds slechter.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>