Angst in Zuid-Korea voor MERS-virus

300px-Kaart_Korea_Nederlands[1]Zuid-Korea is in de greep van het MERS-virus. Het aantal mensen dat ermee is besmet, loopt nog steeds op en komt nu op 87. Een zes patiënt is aan de gevolgen van het virus overleden.MERS (Middel East Respiratory Syndrome) is een nieuw type corona-virus dat in 2012 werd ontdekt. Het virus dankt de naam aan de eerste plek waar het opdook en waar tot nu toe de meeste slachtoffers zijn gevallen: in 2012 het Midden-Oosten.

Het virus veroorzaakt ernstige luchtweginfecties. Hoe een mens het virus kan oplopen, is nog niet bekend. In het Midden-Oosten wordt het ook gevonden bij dromedarissen. In het begin werd ten onrechte gedacht dat het virus niet van mens op mens kon overgaan. In Zuid-Korea zijn de meeste nieuwe gevallen in contact gekomen met de eerste patiënt, in het ziekenhuis waar de patiënt na zijn terugkeer uit Saoedi-Arabië werd opgenomen. De economie en het maatschappelijk leven van het land hebben er last van. Zo zijn bijna 2.000 scholen gesloten.

[videostrip guid="012038946"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>