MERS in VS voor het eerst van mens op mens overgedragen

In de Verenigde Staten is de ziekte MERS voor het eerst van mens op mens overgedragen. Een man in de staat Indiana heeft een man uit Illinois besmet. De man uit Indiana had de ziekte opgelopen in Saoedi-Arabië, waar de meeste gevallen worden gemeld van de dodelijke logziekte. Na twee business meetings met hem te hebben gehad, bleek de tweede man ook besmet. Hij voelt zich goed en heeft geen medische zorg nodig, maar wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de Amerikaanse gezondheidsdienst. 

Sinds de ziekte in 2012 voor het eerst werd ontdekt. zijn meer dan 600 besmettingen geconstateerd. De meeste gevallen waren in het Midden-Oosten. In de VS zijn drie gevallen ontdekt, in ons land werd de ziekte begin deze week geconstateerd bij een man die onlangs uit Saoedi-Arabië terugkeerde. Kort daarna bleek ook zijn vrouw besmet met het virus. Symptomen van de ziekte zijn hoestbuien, koorts, diarree en longontsteking. Drie op de tien patiënten overlijden eraan. Er is geen medicijn en geen vaccin tegen de ziekte.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>