Thanksgiving Day in Canada

Maandag 9 oktober is het vieren de Canadezen Thanksgiving Day. Dat is fors vroeger in het jaar dan de Verenigde Staten, waar het altijd op de vierde donderdag in november valt. Op deze nationale feestdag wordt God gedankt voor de oogst en andere goede zaken. De Canadezen vieren het op de tweede maandag in oktober, omdat in het noordelijker gelegen Canada de oogst eerder eindigt.

Orthodoxe protestanten in ons land kennen de dag als Dankdag voor het Gewas. Canada kent de feestdag sinds 1957. Veel mensen hebben vrij en gebruiken het lange weekend om met de hele familie bij elkaar te komen. Traditioneel staat kalkoen op tafel, net als bij de Amerikanen. Het jaarlijkse Oktoberfest in Kitchener organiseert een parade.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>