Oktoberfest 2017 in München losgebarsten

Zaterdag 16 september startte in de Duitse stad München het jaarlijkse bierfeest Oktoberfest. De burgemeester van de stad sloeg traditioneel met twee hamerslagen de kraan van het eerste vat open en zei ‘O’zapft is!’ (er is getapt). Volgens de overlevering zegt het aantal slagen dat hij nodig heeft om het vat te openen iets over de kwaliteit van de burgemeester. Dit jaar had hij er slecht twee nodig …

Je moet wel geld op zak hebben, want een welgevulde pul kost een slordige 10 euro, al is die dan wel zo groot, dat je er wel even zoet mee bent. Het Münchener Oktoberfest is het grootste volksfeest ter wereld – met naast bier drinken een mega kermis en optredens – en duurt tot en met dinsdag 3 oktober. Naar verwachting komen eer vijf miljoen mensen op af.

De traditie van een Oktoberfest is ook elders op de wereld te zien, zoals in de Canadese stad Kitchener (zie afbeelding), een uur rijden van Toronto. In deze regio streken ooit veel Duitse immigranten neer en stichtten er steden als Hanover en New Berlin. De laatste stad kreeg in de Eerste Wereldoorlog een andere naam: Kitchener, een Britse oorlogsheld. In ons land kent Sittard een groot Oktoberfeest, dit jaar van 13 tot en met 18 oktober.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>