Beurzen kleuren bloedrood

De koersdalingen gaan gestaag door: de Europese beurzen kleuren bloedrood en staan voor de 12e dag op rij stevig in de min. De Amsterdamse hoofdindex AEX laat aan het eind van de ochtend een verlies van bijna 5 % zien, dee DAX in Frankfurt bijna 6 %, de FTSE in Londen 4 % en de CAC in Parijs 3,5 %. De Aziatische beurzen daalden ook fors, maar krabbelden  aan het eind van de dag weer overeind.

 

Na een positief begin kalfden de koersen steeds meer af. ‘Het ziet er bijzonder zorgelijk uit,’, zei een financieel analist in het NOS Journaal. Een verklaring voor de plotselinge paniek heeft hij niet. ‘Er is een totaal gebrek aan vertrouwen onder beleggers: ze hebben geen enkel aanknopingspunt waar ze steun en hulp kunnen vinden.’ Onder meer door de groeiende twijfels over de kredietwaardigheid van Spanje, Italië en de Verenigde Staten dalen de aandelenkoersen nu al twee weken. De groeiende staatsschuld en de stagnerende economie versterken elkaar, meent de analist. Hij verwacht dat Wall Street vanmiddag ook rood kleurt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>