Bijna 3.700 bootvluchtelingen bij Libië gered

Zaterdag en zondag zijn bij een reddingsactie op de Middellandse Zee bij Libië bijna 3.700 bootvluchtelingen gered. Naar verwachting worden zondag nog meer boten met vluchtelingen onderschept. Twee vermoedelijke mensensmokkelaars zijn gearresteerd. De vluchtelingen werden door zestien marineboten gered en worden overgebracht naar het Italiaanse vasteland en de eilanden Sicilië en Lampedusa.

Voor het eerst deed een Frans reddingsteam aan de operatie mee. Onder de naam Operatie Triton heeft de EU extra geld vrijgemaakt voor het redden van vluchtelingen en hebben meerdere lidstaten extra patrouilleschepen aangeboden, nadat in april een schip met circa 800 vluchtelingen aan boord was vergaan. Door de crisis in Syrië en Libië is het aantal bootvluchtelingen dramatische toegenomen. De eerste maanden van dit jaar kwamen er al meer dan 1750 vluchtelingen om het leven: dertig keer zo veel als in dezelfde periode vorig  jaar.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>