Opnieuw bootdrama op Middellandse Zee met honderden doden

kaart-midden-oostenOpnieuw is er een schip met vluchtelingen op de Middellandse Zee gekapseisd. Daarbij zijn mogelijk 700 mensen om het leven gekomen. Het vissersschip kapseisde zo’n 200 kilometer ten zuiden van het Italiaanse eiland Lampedusa. Een koopvaardijschip zag de boot omslaan en sloeg alarm.

Verschillende schepen in de buurt schoten te hulp. Tot nu toe konden 28 drenkelingen worden gered. Er zouden al veel lichamen zijn aangespoeld aan de kust van Libië. Voor de derde keer in een week tijd komen honderden bootvluchtelingen om. Vorige week zondag sloeg een boot om bij Lampedusa. Slechts tientallen mensen konden worden gered. Afgelopen dinsdag verdronken 400 vluchtelingen.

Het aantal vluchtelingen dat de overtocht naar Europa niet overleeft, is vele malen groter dan vorig jaar. In de eerste maanden van vorig jaar stierven ongeveer vijftig migranten, tot een week geleden waren het er tot nu toe al 500. Nu het weer warmer wordt, varen steeds meer gammele bootjes uit.

Zie ook: Paus roept Europa op bootvluchtelingen te helpen

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Opnieuw bootdrama op Middellandse Zee met honderden doden

  1. Orhan Pala

    Dit werk trekt me spontaan aan ik zou heel graag willen reageren het is een heel uitdaging voor mij

      /   Reply  / 
  2. ikke

    oei

      /   Reply  / 
  3. jan

    Bootvluchtelingen moeten terug.

    En ja hoor, daar komen ze weer aan in hun badkuip met weinig middelen. Ze denken vast dat het leven beter is in Europa maar ze hebben niet door dat ze ons leven moeilijker maken. Ze nemen onze banen in en zorgen voor een hoop vervuiling. Laat dat stel idioten gewoon weer terug gaan in hun badkuip naar hun land waar ze zo graag mensen afmaken. Wij hebben hier geen zin in en dat horen jullie maar te begrijpen. Ons mooie land hoeft niet naar de tering te gaan omdat jullie een puinhoop maken van jullie eigen land. Daar komt die Ali baba weer aan uit zijn land en denkt dat wij wel voor hun gaan zorgen, wat denken ze wel niet dat het geld ons op de rug groeit. We zitten verdomme in een crisis en juist nu denken die idioten om deze kant op te komen en ons werk af te pakken terwijl er al zo weinig werk is. Dan word er weer ergens een nieuw asielzoekerscentrum neergezet en daar gaat onze rustige ruimte, ruzie maken, rommel maken en een hoop gelul waar we niets van verstaan. Dat wil je toch niet in je eigen land. En als slagroom op de taart krijgen belonen wij dit gedrag met een uitkering van 500 euro. Dit slaat helemaal nergens op en had beter gister gestopt moeten worden dan vandaag. Met andere woorden de bootvluchtelingen moeten maar terug en daar lekker blijven hun eigen land verzieken. Op deze manier word de sociale ongelijkheid en tevredenheid in ons land steeds minder en worden de verschillen alleen maar groter (De Botton, 2013). Ook e cohesie in de steden en dorpen word minder omdat de mensen zich niet meer als een eenheid voelen als er steeds mensen van buiten uit bijkomen en er weer een asielzoekerscentrum word gebouwd (De Botton, 2013).

      /   Reply  / 
    1. Sin El

      Informeer u best, dan gaat u zien dat deze mensen massaal afgeslacht worden, ivp die idioterie over geldzoeker uit je duim te zuigen.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>