Exoplaneet ‘dicht bij de aarde’ ontdekt

IMG_20160516_112158Tot nu toe hebben sterrenkundigen al 216 exoplaneten ontdekt – planeten waarop leven mogelijk zou kunnen zijn – maar nu is er een ‘tweede aarde‘ ontdekt, die naar verhouding dichtbij de aarde staat: ongeveer 4,25 lichtjaar van ons vandaan. Dat meldt het Duitse blad Der Spiegel. De aardachtige planeet is ontdekt bij Proxima Centauri, een ster die het dichtst bij ons zonnestelsel staat.

Wetenschappers van de European Southern Obeservatory (ESO) namen met een grote telescoop in Chili kleine, regelmatige schommelingen wat in de helderheid van licht van deze ster. Dat kan worden veroorzaakt omdat er een exoplaneet voor de ster langs draait. De planeet bevindt zich vermoedelijk is de leefbare zone van de ster, waardoor vloeibaar water en wellicht ook eenvoudige vormen van leven mogelijk zijn. De ESO wil nog niet reageren op de onthulling. Volgens Der Spiegel wordt de ontdekking pas eind augustus officieel bekendgemaakt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>