Treinramp Kameroen: tientallen doden en honderden gewonden

IMG_20160527_161320Bij een treinramp in de Afrikaanse staat Kameroen zijn vrijdagochtend zeker tientallen doden gevallen en honderden mensen gewond geraakt. Verschillende media melden uiteenlopende aantallen. Gevreesd wordt dat het dodental nog zal stijgen. Vrijdag was een overvolle trein op weg van de hoofdstad Yadoundé naar de havenstad Douala. Even voor aankomst bij de stad Eseka ontspoorde de trein door nog onbekende oorzaak.

Door de regen was een brug over een rivier ingestort. Daardoor waren er grote problemen op de weg tussen Yaoundé en Douala (een belangrijke verkeersas in Kameroen) en zat de trein vol extra passagiers.  Volgens ooggetuigen waren er voor vertrek vanuit Yaoundé extra wagons aan de trein gekoppeld. Het is nog niet duidelijk of dat de ramp heeft veroorzaakt. Ontsporingen komen in Centraal- en West-Afrika relatief voor, omdat treinrails slecht onderhouden worden en niet voldoen aan veiligheidseisen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>