Twaalf doden bij vliegtuigongeluk Canada

In het noorden van Canada zijn bij een vliegtuigongeluk twaalf inzittenden om het leven gekomen. Een Boeing 737 was vertrokken vanuit Yellowknife, de hoofdstad van de Northwest Territories en vloog tegen een heuvel, tien kilometer van het vliegveld van het afgelegen Resolute Bay in het uiterste noorden van Canada. Drie mensen, onder wie een kind, hebben de crash overleefd en zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

 

Het vliegtuig stortte neer in een onherbergzaam gebied. De plek van het ongeluk kon alleen met speciale voertuigen worden bereikt. Het Canadese leger hield toevallig een oefening in de buurt en bood hulp. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. Op het moment van de crash was het mistig, zei een medewerker van het plaatselijke vliegveld. De zwarte dozen met de vluchtgegevens zijn gevonden, aldus de luchtvaartautoriteiten. De luchtvaartmaatschappij First Air, eigenaar van het toestel, voert hoofdzakelijk vluchten uit naar afgelegen gemeenschappen boven de poolcirkel.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>